Поліцейським – про психологічну стійкість. Викладач ДДУВС провів практичний тренінг у Запоріжжі

Новини університету

Цикл тренінгів на тему психологічної стійкості поліцейських стартував днями у Запоріжжі. Про роботу із посттравматичним стресовим розладом та комунікацію з особами, що мають його ознаки, розповідав колегам завідувач кафедри гуманітарних дисциплін та психології поліцейської діяльності ДДУВС, інструктор Національної поліції України Кирило Недря.

Захід відбувся за участі начальника ГУНП у Запорізькій області полковника поліції Артема Киська. Понад 100 офіцерів особого складу опановували практичні питання діагностики ПТСР та його профілактику. Окрему увагу було зосереджено на успішних моделях комунікації з військовослужбовцями та ветеранами.

Кирило Недря переконаний: однією з головних умов вдалого виконання правоохоронцями поставлених завдань була і залишається психологічна стійкість, особливо – у період воєнного стану. Тож програмою тренінгів планує охопити максимальну кількість поліцейських прифронтового регіону.

«На жаль, посттравматичний розлад – це проблема на роки і покоління. Досліджуючи світову практику, розуміємо, що існують випадки її проявів навіть через десятиліття. І саме від результатів роботи з цією проблемою багато в чому залежить нормальне життя нашого суспільства після Перемоги» – зазначив Кирило Недря.

 

 


247