Представниця ДДУВС долучилася до тренінгів УАППО з професійного зростання

Новини університету

Серія тренінгів під назвою «Компетенції для професійного зростання» відбулася у Києві для членів та членкинь Української асоціації представниць правоохоронних органів. Участь у заході взяла й представниця ДДУВС Наталія Карнаух.

Мета тренінгу – підвищити обізнаність членів УАППО щодо положень Стамбульської Конвенції, Національного плану дій з резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» та Державної стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2030 року.

Упродовж трьох днів учасники заходу опрацьовували теми гендерно зумовленого насильства та його видів, проблематику сексуального насильства, пов’язаного із конфліктом, а також порівнювали міжнародний та український виміри державної гендерної політики. Ефективному засвоєнню знань сприяли жвава дискусія та практичні завдання, націлені на обмін досвідом.

«У межах тренінгу були проведені заняття по роботі зі стресом, зокрема щодо психологічної допомоги в умовах надзвичайної ситуації. Разом із тренерами розбирали копінгові стратегії та принципи самодопомоги, основні аспекти першої психологічної допомоги, а також превенцію професійного та емоційного вигорання, профілактику вікарної травми, навички відновлення психологічного стану», – поділилася завідувачка виховної, соціально-гуманітарної та культурно-масової роботи відділу кадрового забезпечення Наталія Карнаух.

Серед тренерів заходу – досвідчені практики з ГО «Ла Страда-Україна», Апарату Урядової уповноваженої з питань гендерної політики, МВС України та Центру психічного здоров’я Національного університету «Києво-Могилянська академія». За словами організаторів, цикл тренінгів спрямований на ефективне практичне втілення міжнародних та національних стандартів із впровадження гендерної рівності в Україні.

Отриманими знаннями Наталія Карнаух вже планує поділитися на схожих тренінгах для здобувачів вищої освіти ДДУВС.

 

 


192