Керування БПЛА – актуальні навички для курсантів ДДУВС

Новини університету

Науково-педагогічні працівники кафедри ТСП провели заняття з тренувальних польотів БПЛА на симуляторах (тренажерах) для курсантів 1-го курсу.

На сьогодні важливе місце у навчальному процесі ДДУВС надається в тому числі проведенню тренувальних польотів на симуляторах (тренажерах) та керуванню польотом БПЛА в умовах, наближених до реальних.

На навчальному полігоні «Штаб БПЛА» відбулось заняття для курсантів 1-го курсу: цей полігон оснащений віртуальної дошкою та тренажерами для віртуальних польотів.

В рамках практичного заняття здобувачі вищої освіти отримали загальні знання із класифікації БПЛА, різновидів симуляторів та тренажерів для підготовки операторів БПЛА та провели свої перші віртуальні вильоти.

Для максимально наближених умов керування БПЛА до програм-симуляторів були під’єднанні справжні пульти дистанційного управління дронами.

Навчання майбутніх операторів безпілотних літальних апаратів на симуляторах та тренажерах зі спеціалізованим програмним забезпеченням дозволить покращити їх належну теоретичну підготовку та відпрацювати широке коло навчальних питань, пов’язаних із безпосереднім керуванням безпілотним літальним апаратом в реальних умовах.

 

 


329