Візуалізація кримінальних проваджень: курсанти ДДУВС засвоювали програму IBM Analyst’s Notebook

Новини університету

IBM Analyst’s Notebook – візуальне аналітичне середовище, яке дозволяє максимально ефективно використовувати величезні обсяги інформації та надає можливість відображати кримінальні провадження в візуальному вигляді.

За словами викладачів, для тренувального завдання на факультативі курсантам дається фабула кримінального правопорушення, після чого вони мають можливість вибудовувати схему, де буде видно і зрозуміло все щодо фігуранта та його зв’язків.

«Програма на перший погляд схожа на будь-яку програму зі звичного офісного пакету. У IBM Analyst’s Notebook буквально за невеличкою фабулою вибудовується схема, яка відображає усі зв’язки того чи іншого учасника кримінального провадження, його спільників тощо», – зазначив старший викладач кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань ННІППФПНП Олександр Неклеса.

Завдяки інтуїтивно зрозумілому інтерфейсу IBM Analyst’s Notebook з урахуванням контексту курсанти вчаться швидко зіставляти, аналізувати і наочно представляти дані з різних джерел, скорочуючи час на пошук важливої інформації у складних даних.

Зазначимо, що практична складова визначена пріоритетним напрямком ДДУВС, завдяки чому підготовка фахівців здійснюється із глибоким зануренням у майбутню професію.

 

 


267