Практичний семінар «Актуальні проблеми службово-бойової діяльності поліції на блокпостах в умовах правового режиму воєнного стану»

Новини університету

У заході взяли участь працівники поліції Дніпропетровської та Запорізької областей, Управління патрульної поліції Дніпропетровської області, «Східного територіального управління Військової служби правопорядку», фахівці підрозділу аерозвідки.

Ректор Олександр Моргунов наголосив, що тематика тренінгу є вкрай важливою та актуальною в умовах повномасштабного вторгнення. Головна мета заходу – це об’єднання практичного та теоретичного досвіду для покращення навчання майбутніх поліцейських. Семінар дозволить вивести на новий, більш якісний рівень практичну підготовку у ЗВО системи МВС.

Учасники семінару розібрали алгоритми дій поліцейських на блокпості під час зупинки транспортного засобу:

⦁ невиконання законних вимог працівника поліції під час зупинки транспортного засобу на блокпості (відмова надати документи, вийти з автомобіля, відмова щодо огляду транспортного засобу, образа в бік поліцейського, неадекватна поведінка, водій у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння);

⦁ ознаки ПТСР у водія після зупинки транспортного засобу на блокпості.

Окрему увагу приділили тактичній медицині. Учасники виконали алгоритм щодо надання домедичної допомоги особам, що постраждали внаслідок артилерійського обстрілу або ракетного удару.

Одна з частин тренінгу стосувалась роботи БпЛА. Присутні обговорили використання технологій БпЛА в службово-бойовій діяльності сил сектору безпеки та оборони України, відпрацювали способи керування на симуляторах та у реальних умовах.

Завдяки тренінгу будуть уніфіковані алгоритми дій та способи взаємодії працівників поліції з іншими підрозділами при несенні служби, а також надані методичні вказівки щодо проведення занять з тактичної медицини та використання БпЛА в службовій діяльності.

 

 


337