В автошколі для осіб з інвалідністю на базі ДДУВС військові опановували навички контраварійної їзди

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ був проведений тренінг з удосконалення навичок водійської майстерності на автомобілі з ручним керуванням для людей з інвалідністю. У заході взяли участь військовослужбовці, які зазнали поранення під час повномасштабного російського вторгнення та отримали травми різного ступеня важкості.

 

Під час тренінгу були відпрацьовані практичні навички керування на автомобілях з ручним керуванням та стабілізації транспортних засобів зі спеціальним обладнанням під час занесення. Військові мали змогу відпрацювати алгоритм водіння на обладнаному тренажері. 

Такі навички стануть у нагоді при кермуванні на міських дорогах в осінньо-зимовий період.

Автошкола для осіб з інвалідністю з березня 2023 року активно працює у ДДУВС, навчає та вже має випускників, що отримали водійське посвідчення категорії «В». Наступним кроком на шляху до активної взаємодії з цільовими групами є отримання Автошколою акредитації на навчання водіїв автомобілів повною масою 3,5-7,5 тон (категорія С1). Для випускників Автошколи у ДДУВС – це нагальна можливість подальшого розширення можливостей.

 

 


277