Бінарні заняття для здобувачів вищої освіти у ДДУВС

Новини університету

В рамках практичної складової навчального процесу кафедрами кримінального процесу та стратегічних розслідувань, а також криміналістики та домедичної підготовки ДДУВС було проведено ряд практичних занять.

Професором кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань ДДУВС майором поліції Вікторією Рогальською з курсантами 4-го курсу було організовано факультативне заняття на тему «Особливості застосування заходів забезпечення кримінального провадження в умовах воєнного стану».

Курсанти отримали теоретичні знання і практичні навички роботи у цій сфері, дізналися про порядок, умови, підстави та особливості застосування заходів забезпечення кримінального провадження в умовах воєнного стану, здійснили відпрацювання застосування такого тимчасового запобіжного заходу як затримання у формі моделювання реальних ситуацій за різними фабулами на слідчо-криміналістичному полігоні ДДУВС.

В рамках вдосконалення професійних навичок професор кафедри криміналістики та домедичної підготовки Ігор Пиріг провів факультативне заняття на навчально-тренувальному полігоні «Розслідування воєнних злочинів». Під час заходу курсанти дізнались про порядок проведення огляду на місці падіння ракети, ознайомились із криміналістичною технікою та обладнанням, що використовують слідчі під час проведення відповідної слідчої (розшукової) дії.

З представниками 4-го курсу була проведена зустріч за допомогою «ZOOM» з начальником відділу моніторінгу автоматизованого обліку дій із затриманими особами управління дотримання прав людини Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України капітаном поліції Оленою Дмитращук.

Очільниця відділу УДПЛ поділилася з курсантами особливостями роботи системи ІП «Custody Records» в районних відділках поліції та окремо зупинилася на взаємодії органів досудового розслідування з інспекторами з дотримання прав людини. Лектором було висвітлено невід’ємні складові елементи даної інформаційної системи, серед яких: забезпечення інфраструктурних умов у підрозділі поліції; система відеонагляду 24/7; призначення інспектора з дотримання прав людини; підключення до ІП «Custody Records»ІПНП України поліцейських, що мають повноваження здійснювати затримання; дистанційний зовнішній контроль за діями в системі.

Організація таких бінарних факультативних занять сприяє закріпленню та вдосконаленню теоретичних знань, а також набуттю практичних навичок для подальшої професійної діяльності майбутніх поліцейських.

 

 


320