Викладачі ДДУВС долучилися до практичних семінарів щодо документування воєнних злочинів

Новини університету

Семінари «Особливості документування та розслідування злочинів, пов’язаних зі збройною агресією проти України» пройшли на базі Головних управлінь Національної поліції в Запорізькій, Харківській та Херсонській областях.

Серію одноденних практичних семінарів для викладачів закладів вищої освіти МВС організовано Департаментом освіти, науки та спорту МВС України.

Участь у семінарах взяли представники кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань і кафедри криміналістики та домедичної підготовки Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Тренерами заходів стали фахівці-практики Головного слідчого управління Національної поліції України та слідчих управлінь ГУНП в Харківській, Запорізькій та Херсонській областях.

Науково-педагогічні працівники ознайомилися з особливостями діяльності поліції щодо протидії збройній агресії рф, розглянули прийоми та методи діяльності, які застосовує поліція під час досудового розслідування кримінальних правопорушень та здійснення оперативно-розшукової діяльності, алгоритм дій слідчо-оперативних груп на місці події, взаємодії слідчих СБУ з працівниками поліції, використання БПЛА для огляду місця події, практично відпрацювали дії слідчих на місці події масового захоронення, авіаційного бомбардування, катування осіб і ракетних обстрілів.

Здобуті навички та отримані знання будуть використовуватись під час практичних та факультативних занять зі здобувачами вищої освіти.

 

 


241