Культурний вікенд: курсанти ДДУВС відвідали серію виставок

Новини університету

Всебічний культурний розвиток здобувачів освіти – один із важливих напрямів діяльності ДДУВС. Курсанти у рамках програми вихідного дня відвідали виставки та музеї.

Курсанти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції відвідали виставку харківської художниці Ольги Федорової під назвою «Любов-Лють». Експозиція включає дві серії та кілька окремих робіт, які відображають сильні емоції, спричинені війною.

Здобувачі вищої освіти завітали на виставку українського мистецтва «Обличчя емоцій», яка продовжує тему розуміння та підтримки емоційного стану.

Не облишили увагою курсанти й виставку «Обличчя перемоги», де виставлені плівкові роботи дніпровської фотографки Tina Aspo, які вона почала створювати від початку повномасштабного російського вторгнення, та виставку «Спостереження», автора 94VLADCINEMA. Кожна фотографія містить особливу історію та передає відчуття зображених людей.

Цього ж дня майбутні поліцейські завітали на виставку української художниці Тетяни Дзекунової, яка спеціалізується на реалістичному живописі. Основні теми її творів включають пейзажі, натюрморти, портрети та сцени з повсякденного життя.

Курсанти мали нагоду побачити незвичних істот: завітали до навчально-наукового комплексу «Акваріум», що знаходиться на Монастирському острові. Тут риби плаватимуть навколо відвідувача, якщо зайти до середини акваріумного комплексу.

Технічний музей «Машини часу» відкрив курсантам старовинні автомобілі, мотоцикли й навіть паровоз. Наразі музей зібрав вже близько 50 примірників старовинних автомобілів різних країн та епох.

Завершився насичений день також технічними цікавинками: фізичні закони всесвіту демонтрував Дніпровський планетарій, відомий своїми екскурсіями по зоряному небу за допомогою приладів доповненої реальності. Родзинкою цього планетарію є великий зал – Зоряне небо, у якому можна побачити обʼєкти нашої сонячної системи.

 

 


222