Бінарне заняття з прав дитини за участі викладача ДДУВС

Новини університету

Доцент кафедри теорії та історії держави і права Дніпропетровського державного університету внутрішніх страв Юлія Завгородня провела бінарне заняття за темою «Забезпечення прав дитини як показник належного урядування».

Учасниками лекції стали здобувачі вищої освіти Сумського педагогічного університету імені Макаренка, що навчаються на програмі «Право», та «Публічне управління та адміністрування». Захід було проведено в онлайн-форматі.

Юлія Завгородня підкреслила значимість тематики прав дитини та її зв’язок з проблематикою людських прав, акцентувала увагу на питанні особливостей забезпечення прав дитини в умовах війни, наслідки якої проявляються не тільки на фізичному, але й на психічному рівні.

Другий лектор, доктор юридичних наук, професор Андрій Кучук, звернув увагу здобувачів вищої освіти на окремих аспектах практики Європейського суду з прав людини та національних судів щодо забезпечення прав дитини.

Піднята проблематика викликала жваве обговорення серед учасників бінарного заняття та показала зацікавленість здобувачів освіти питаннями необхідності адвокації прав дитини.

 

 


266