Курсанти ДДУВС опановували навички документування дорожньо-транспортних пригод

Новини університету

Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ відвідали тренінг «Особливості документування дорожньо-транспортних пригод без постраждалих». Захід відбувся на базі Управління патрульної поліції в Дніпропетровській області.

Із курсантами працювали практикуючі поліцейські – т.в.о начальника відділу розшуку та опрацювання матеріалів дорожньо-транспортних пригод УПП в Дніпропетровській області ДПП майор поліції Євген Татара, а також заступник начальника відділу майор поліції В’ячеслав Попов.

Вони ознайомили курсантів із порядком збирання належних та допустимих доказів щодо документування адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху, обговорили особливості роботи щодо розшуку транспортних засобів, які залишили місце ДТП та які причетні до них. Разом із практиками курсанти визначили правові підстави притягнення осіб до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, наслідками яких є пошкодження майна, транспортних засобів, автомобільних доріг тощо.

Теорію закріплювали шляхом вирішення інтерактивних завдань, пов’язаних із проблематикою ДТП на дорогах з тяжкою конфігурацією або з ускладненим дорожнім трафіком, у тому числі із врахуванням умов воєнного стану.

Старший викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності ДДУВС Максим Шевяков відзначає: порушення правил дорожнього руху і створення на вулично-дорожній мережі аварійних ситуацій є актуальною проблематикою, яка потребує належного реагування від органів та підрозділів Національної поліції.

 

 


257