У ДДУВС відбулися засідання наукових гуртків

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ триває робота наукових гуртків. Цього тижня планові засідання провели гуртки «Правознавець» та «Юні науковці».

Центральною темою «правознавців» стали героїчні сторінки історії Українського війська – «від звитяг запорізьких козаків до славетних перемог сил безпеки й оборони України». До обговорення приєдналося 20 майбутніх правоохоронців та двоє слухачів магістратури.

Відкрила захід викладачка кафедри теорії та історії держави і права Ірина Смірнова. Вона наголосила, що успіхами Збройних Сил України захоплюється увесь світ, а в жилах наших воїнів тече мудрість славних козаків. Під час роботи гуртка використано інтерактивні методи засвоєння знань – мозковий штурм та опитування. Учасники провели аналіз історичних подій та ситуацій, активно долучалися до дебатів та дискусій.

Планове засідання гуртка «Юні науковці» відбулося на базі навчального полігону «Протидія організованій злочинності та корупції». Під керівництвом доцентки кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань Аліни Гаркуші курсанти поговорили про права жінок у якості об’єкту міжнародного захисту у період збройних конфліктів, а також розібрали особливості досудового розслідування в умовах воєнного стану. Участь у засіданні взяли 13 майбутніх правоохоронців.

Аліна Гаркуша приділила окрему увагу алгоритму проведення слідчих (розшукових) дій під час обшуку житла чи іншого володіння в умовах воєнного стану. Зокрема, зазначила, що при наявності загрози життю чи здоров’ю учасників кримінального процесу, слідчий має право провести такий обшук без залучення понятих.

 

 


235