Документування військових злочинів: курсанти ДДУВС відпрацьовують навички на тренувальних полігонах

Новини університету

Посилюємо практичну складову! Для курсантів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ провели факультатив на тему «Документування військових злочинів»: він відбувся на навчально-тренувальному полігоні «Катівня».

Заняття провів викладач кафедри криміналістики та домедичної підготовки Олександр Кривопуск. Із майбутніми слідчими він поділився процесуальними особливостями документування військових злочинів, у тому числі – на деокупованій території. Окрему увагу приділив заходам особистої безпеки, наголосив на необхідності залучення представників вибухотехнічних служб, судово-медичного експерта або спеціаліста на місце огляду події.

З метою вдосконалення професійних навичок курсанти відрацювали алгоритм дій на тематичному полігоні. Змоделювавши типовий огляд за фактом виявлення катівні на деокупованій території, майбутні правоохоронці вдосконалили володіння криміналістичною технікою виявлення, фіксації та вилучення слідової інформації.

Проведення таких практичних занять є важливою складовою навчального процесу у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Отримані навички й знання сприяють підвищенню кваліфікації здійснення розслідування кримінальних правопорушень, вчинених в умовах війни.

 

 


281