Діяльність юридичних клінік в умовах воєнного стану: тематичне засідання наукового гуртка у ДДУВС

Новини університету

На кафедрі загальноправових дисциплін ННІ права та інноваційної освіти ДДУВС пройшло засідання наукового гуртка на тему «Забезпечення ефективної роботи юридичних клінік під час воєнного стану».

Засідання відкрила завідувачка кафедри Ольга Кулініч. Вона зазначила важливість наукових досліджень студентів та необхідність їх поєднання з практичною діяльністю через роботу здобувачів вищої освіти в юридичній клініці ДДУВС «Істина». Також вона зазначила, що незважаючи на воєнний стан та початок навчального року, учасники наукового гуртка вже мають опубліковані тези доповідей з актуальних питань розвитку держави та права, поліціїстики тощо.

Науковиця презентувала проведення кафедрою загальноправових дисциплін наукової конференції «Юридична клінічна практика: становлення, сучасний стан та перспективи». Тому проблематика засідання наукового гуртка не випадкова, а відображає наслідки збройного конфлікту та життєві ситуації, в яких може опинитися населення. В таких ситуаціях відповідне місце щодо надання правової допомоги повинні займати юридичні клініки. В свою чергу здобувачі вищої освіти, які працюватимуть в юридичній клініці, зможуть набути практичних навичок.

З доповіддю на тему «Забезпечення ефективної роботи юридичних клінік під час воєнного стану» виступила професорка кафедри Людмила Добробог. Вона звернула увагу учасників на особливості надання юридичної допомоги незахищеним верствам населення тощо.

У роботі наукового гуртка взяла участь директорка юридичної клініки «Істина» Валентина Петрушевська. Вона поділилася досвідом роботи клініцістів попередніх років та запросила студентів-першокурсників до співпраці в університетській юридичній клініці.

 

 


261