День української писемності та мови у ДДУВС

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулося урочисте відкриття ХIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Захід відкрив перший проректор ДДУВС Олександр Юнін, який звернувся до здобувачів із вітальним словом.

«За час свого існування українська мова пережила не менше півтисячі циркулярів та указів, постанов і ухвал, розпоряджень та наказів про заборону. Але вистояла! І сьогодні, маючи безпрецедентну підтримку за всі роки новітньої історії незалежності, вона пішла у свій вирішальний контрнаступ. Кожен, хто говорить українською, наближає нашу спільну Перемогу», – підкреслив Олександр Юнін.

На відкритті також були присутні директор ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Владислав Лазарєв, завідувач кафедри міжнародних відносин та соціально-гуманітарних дисциплін Олексій Халапсіс, завідувач кафедри українознавства та іноземних мов Ольга Максименко, професори кафедри Анатолій Поповський та Ірина Царьова, а також доцент кафедри міжнародних відносин та соціально-гуманітарних дисциплін Любов Мірошніченко.

Мета конкурсів – забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя, сприяння затвердженню її статусу як державної, піднесення престижу серед молоді.

 

 


260