У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшла координаційна нарада з питань гендерної політики

Наукові та науково-практичні заходи ДДУВС з питань гендерної політики, Новини університету

Участь взяли відповідальні за гендерні питання кафедр та лабораторій університету, представники відділу організації наукової роботи та відділення міжнародних зв’язків.

Помічниця ректора ДДУВС з гендерних питань Лариса Наливайко зазначила, що гендерні питання посідають важливе місце в освітньому процесі та науково-дослідній діяльності. Це відображає ключові принципи та ініціативи сучасної внутрішньої політики держави й докорінні зміни в чинному законодавстві України.

Учасники обговорили головні напрями діяльності університету в сфері гендерної політики – виконання Державної та Регіональної програм запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, реалізацію гендерної складової Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року, виконання зобов’язань, прийнятих Урядом України в межах «Партнерства Біарріц», проведення заходів в межах щорічної Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» тощо. Особливий наголос було зроблено на необхідності системного підходу щодо включення проблем гендеру до усіх сфер роботи університету.

Також обговорили ключові ідеї та перспективи щодо науково-практичних та навчальних заходів з гендерної тематики. Визначились із напрямками проведення гендерного аудиту в ДДУВС.

Завідувач відділення міжнародних зв’язків Тетяна Чумаченко наголосила на можливості вивчення гендерної проблематики в межах наукових проєктів Європейського Союзу.

Координаційна нарада завершилася визначенням головних напрямів та завдань подальшої поточної роботи з реалізації гендерного порядку денного в діяльності університету.

У подальшому передбачаються робочі зустрічі помічника ректора Лариси Наливайко з представниками структурних підрозділів, змістовне та своєчасне виконання державних і регіональних програм та стратегій гендерного спрямування, неухильне дотримання принципів гендерної рівності в повсякденній роботі ДДУВС.

 

 


295