Бінарне заняття «Застосування заходів забезпечення кримінального провадження» для курсантів ДДУВС

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ тривають бінарні заняття з кримінального процесу із залученням практичних працівників.

Про мету, види та процесуальний порядок застосування запобіжних заходів у кримінальному процесі курсантам розповідали професорка кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань ДДУВС Вікторія Рогальська, а також запрошені лектори – прокурор шостого відділу управління процесуального керівництва, підтримання публічного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора Станіслав Броневицький та старший детектив-заступник керівника Четвертого відділу детективів Третього підрозділу детективів Головного підрозділу детективів НАБУ Павло Буздиган.

Практичні працівники висвітлили головні відмінності розслідування та судового розгляду кримінальних правопорушень, що підслідні НАБУ та підсудні ВАКС. На конкретних прикладах обговорили з курсантами проблемні питання доведення стороною обвинувачення наявності підстав щодо застосування запобіжних заходів.

Курсанти мали можливість поставити запитання, що виникли під час  безпосередньої участі у реальних судових засіданнях, які вони відвідують у межах факультативних занять. Станіслав Броневицький та Павло Буздиган надали кваліфіковані відповіді, а також порадили регулярно переглядати записи таких засідань на youtube-каналі ВАКС. Практики відзначили важливість детального ознайомлення із наявною судовою практикою та практикою ЄСПЛ, зокрема і щодо застосування заходів забезпечення кримінального провадження.

 

 


302