Курсант ДДУВС – переможець першості України з карате

Новини університету

Курсант Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Михайло Савченко виборов золоту медаль на всеукраїнських змаганнях з карате (Арашидо). Дводенний турнір під назвою «Буря на татамі» пройшов у Києві цими вихідними.

Хлопець у спорті вже близько 10-ти років: з дитинства розпочинав саме з карате, сьогодні практикується й у фрі-файті та ММА, систематично бере участь у змаганнях з різних видів боротьби – самбо, греплінгу, бразильського джиу-джитсу. Курсант є вихованцем спортивного клубу «UPGRADE», до виступу готувався під керівництвом завідувача кафедри спеціальної фізичної підготовки ДДУВС Віктора Богуславського.

Турнір «Буря на татамі» об’єднав понад 350 учасників з усіх куточків України. Михайло Савченко представляв вікову категорію 19+ та впевнено виборов золото.

«Суперники були сильні та підготовлені – володарі коричневих та чорних поясів. До того ж, на цьому турнірі виступав у більшій ваговій категорії, тому різниця у вазі складала близько 6 кг.
Кожний бій видався запеклим», – розповідає Михайло.

У фіналі курсант ДДУВС здобув перемогу достроково.

Михайло Савченко вже готується до наступних спортивних звершень: у грудні планує взяти участь у Всеукраїнському турнірі з фрі-файту у розділі «submission fight».

 

 


245