Перспективи застосування БПЛА літакового типу Національною поліцією

Новини університету

На навчальному полігоні у ДДУВС пройшла зустріч курсантів факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції з президентом Федерації авіамодельного спорту Дніпропетровської області Дмитром Панченком.

Дмитро Панченко – виробник БПЛА «Чаклун». Він розповів курсантам про види БПЛА літакового типу та про їх переваги над аналогами коптерного виду під час використання в службовій діяльності поліції. Увага була акцентована на тривалості польоту, перевезенні більшої кількості цільового навантаження, багатофункціональності й модульності.

Курсантам продемонстрували БПЛА літакового типу «Чаклун», розповіли про його призначення, конструкцію та елементи управління.

За словами Дмитра Панченка, перспектива застосування дронів літакового типу поліцією полягає у здійсненні прикордонного контролю та захисту територіальної цілісності держави, запобіганні нещасним випадкам, виявленні пожеж, рятуванні людей та наданні допомоги з ліквідації наслідків аварій, катастроф і стихійних лих, попередженні та протидії злочинам проти довкілля.

 

 


376