Безпека дорожнього руху: ґрунтовні знання для майбутніх поліцейських

Новини університету

Курсанти ДДУВС дізналися про збирання доказів у справі про адміністративні правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху та особливості роботи з окремими категоріями учасників дорожнього руху.

Для курсантів факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ провели тренінг. Він був присвячений особливостям провадження у справі про адміністративне правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху.

Тренінг організували та провели старші викладачі кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Максим Шевяков та Олександр Захарченко. Вони зазначили, що, не зважаючи на умови введення правового режиму воєнного стану, порушення правил дорожнього руху і створення на вулично-дорожній мережі аварійних ситуацій є актуальною проблематикою, яка потребує належного реагування від органів та підрозділів Національної поліції.

Курсантів ознайомили з порядком збирання належних та допустимих доказів щодо документування адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху, відпрацьовували навички застосування превентивних поліцейських заходів під час збирання доказового базису, а також знайомились з учасниками провадження у справі про адміністративне правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху.

Крім цього підняли тему роботи з вразливими категоріями учасників дорожнього руху – неповнолітніми пішоходами і велосипедистами; закріпили правові аспекти притягнення осіб до відповідальності, акцентували увагу на захисті прав потерпілих та вирішували інтерактивні завдання.

 

 


303