Спецкурс «Застосування БПЛА підрозділами Національної поліції»

Новини університету

Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ відвідали практичне заняття з виявлення та ідентифікації вибухонебезпечних предметів за допомогою безпілотних літальних апаратів. Захід проведено викладачами кафедри тактико-спеціальної підготовки.

Розпочали практикум із загальних знань щодо ручного та автоматичного зльоту та посадки, а також польотів за заданими координатами GPS. Майбутні правоохоронці опановували тактику обстеження територій на предмет виявлення залишених вибухонебезпечних предметів, або ж таких, що не розірвалися.

Курсанти проводили ідентифікацію конкретних видів ВНП за зображенням, яке передає БПЛА, а також практикувалися у маневруванні та обході перешкод під час обстеження територій. Разом із викладачами розбиралися, як здійснити безпечне наближення до вибухонебезпечних предметів.

Однією з головних переваг використання БПЛА є їхні можливості в області огляду значної площі територій з метою пошуку залишених вибухонебезпечних предметів. Завдяки високоякісним камерам і технологіям обробки зображень, БПЛА можуть фіксувати злочини швидше, ніж будь-коли раніше. Це сприяє оперативному реагуванню на екстрені ситуації та надає поліції значний виграш у часі.

Курс «Застосування БПЛА підрозділами Національної поліції» буде інтегровано в навчальну програму курсантів ДДУВС.

 

 


406