Курсанти ДДУВС продовжують досліджувати історію рідного краю

Новини університету

Вже традиційно вихідні для курсантів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ розпочалися походом до музею. Цього разу досліджували один із найстаріших в Україні – Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д. І. Яворницького.

Він налічує кілька відділів: серед них діорама, музей АТО, меморіальний будинок-музей Яворницького, літературний музей та музей Є. Блаватської. У фондах – справжнє розмаїття експонатів, від скіфських баб та половецьких ідолів аж до архівів Другої світової.

Майбутні працівники поліції оглянули залу, присвячену давній історії краю. Тут побачили зразки скіфської культури, перші знаряддя праці та елементи побутового життя давніх предків. Не оминули увагою і залу з вишивкою – серцем української культурної спадщини. Тут представлені полотна і сорочки, прикрашені рясними традиційними орнаментами.

«Похід до музею став справжнім зануренням у світ культури та життя наших пращурів. Кожен з експонатів – ніби втілення минулого у сьогоденні. Це чудова змога подумки повернутися у ті часи та закарбувати в пам’яті історію давнини», – зазначив курсант Віктор Зазвірський.

А організатори додають: відвідини музею не лише популяризують серед молоді пам’ятки національного та світового значення, а й сприяють вихованню історичної свідомості й патріотизму майбутнього покоління.

 

 


181