Курсанти ДДУВС відвідали музей російсько-української війни

Новини університету

Курсанти ДДУВС відвідали міський «Музей сучасної російсько-української війни». Він є однією з найпопулярніших філій Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д. Яворницького.

Екскурсію здобувачі розпочали з вуличної експозиції – вона має назву «Шляхами Донбасу». Тут представлені бойові машини, башти танків, уламки від снарядів та зразки озброєння. У центрі – скульптурна композиція «Солдат і дівчинка», а також дорога, навколо якої встановлені вказівні знаки з назвами міст Донецької та Луганської областей.

У вестибюлі музею курсанти споглядали експозицію на металевих конструкціях, яка символізує зруйнований внаслідок бойового протистояння Донецький аеропорт. У залі памʼяті загиблих героїв АТО побачили понад 500 фотопортретів воїнів, які несли службу в Збройних силах України та інших силових підрозділах. Серед експонатів – фотографії, нагороди та особисті речі українських бійців.

«Як майбутні правоохоронці, ми націлені розвиватися не тільки за профільною діяльністю, а і в культурно-просвітницькому напрямку. Важливо знати цю болючу сторінку сучасної історії, пам’ятати її героїв. На виставці побачили особисті речі понад 50 загиблих: документи, книги, ікони, елементи військової форми, деякі зі слідами куль та уламків», – поділилася курсантка ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Єлизавета Шевченко.

 

 

 


271