Курсанти ДДУВС набувають практичних навичок щодо особливостей документування воєнних злочинів в умовах воєнного стану

Новини університету

Для курсантів ДДУВС проведено факультативне заняття щодо особливостей роботи слідчо-оперативних груп на місці пригоди при документуванні злочинів, пов’язаних зі збройною агресією проти України.

Для створення обстановки, максимально наближеної до реальних умов, заняття проводилося на тренувальному полігоні «Розслідування воєнних злочинів». Під час проведення заняття здобувачі ознайомилися з особливостям допуску слідчо-оперативних груп до огляду місця події після роботи вибухотехніка, відпрацювали дії СОГ на місці пригоди, а також спробували себе в ролі вибухотехніка, слідчого, оперативного працівника, судово-медичного експерта та інспектора-криміналіста. Курсанти проводили огляд місця масового поховання, огляд автомобіля та трупа на місці ракетного обстрілу.

Доцент кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань ДДУВС Олексій Бойко впевнений, що проведення таких занять з курсантами сприяє закріпленню ними теоретичних знань щодо особливостей здійснення досудового розслідування в умовах воєнного стану, визначених в Розділі IX-1 Кримінального процесуального кодексу України «Особливий режим досудового розслідування, судового розгляду в умовах воєнного стану».

За результатами проведеного заняття курсантами складено відповідні кримінальні процесуальні документи.

 

 


255