У ДДУВС відбулося відкриття обласного конкурсу есе «Вивчаємо елементи нематеріальної культурної спадщини світу»

Наукові та науково-практичні заходи ДДУВС з питань гендерної політики, Новини університету

Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ спільно з управлінням з питань культури та спорту Дніпропетровської обласної ради відкрито обласний конкурс есе «Вивчаємо елементи нематеріальної культурної спадщини світу».

Модераторами заходу виступили помічник ректора Дніпропетровського державного університет внутрішніх справ з гендерних питань, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Лариса НАЛИВАЙКО та начальник управління з питань культури та спорту Дніпропетровської обласної ради, депутат обласної ради, кандидат наук з державного управління Лілія ГИРЕНКО.

Метою конкурсу є ознайомлення здобувачів вищої освіти та слухачів «Малої академії наук учнівської молоді» Дніпропетровської обласної ради з рівними умовами і можливостями культурного (мистецького) та/або креативного вираження, підвищення їх рівня інформованості про діяльність ЮНЕСКО у сфері культурної спадщини та про елементи нематеріальної культурної спадщини Дніпропетровщини, внесені у списки ЮНЕСКО, підтримка та пропагування багатонаціональних культурних здобутків світу.

Відкрив захід проректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, кандидат юридичних наук, доцент Ігор ЛУГОВИЙ.

Виступили помічник ректора Дніпропетровського державного університет внутрішніх справ з гендерних питань, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Лариса НАЛИВАЙКО; начальник управління з питань культури та спорту Дніпропетровської обласної ради, депутат обласної ради, кандидат наук з державного управління Лілія ГИРЕНКО; експерт з елементу НКС «Петриківський розпис», майстер петриківського розпису, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, асистент кафедри «Основи архітектури» Придніпровської державної академії будівництва та архітектури» Вікторія ТИМОШЕНКО та експерт з елементу НКС «Козацькі пісні Дніпропетровщини», доцент кафедри історії та теорії музики Дніпровської академії музики, доктор філософії, етномузиколог Анастасія ЛЮБИМОВА.

До відкриття обласного конкурсу долучилися понад 70 учасників, серед яких: фахівці управління з питань культури та спорту виконавчого апарату Дніпропетровської обласної ради, КЗВО «Дніпровська академія музики» ДОР», здобувачі вищої освіти м. Дніпра, слухачі «Малої академії наук учнівської молоді» Дніпропетровської обласної ради, наукові та науково-педагогічні працівники тощо.

Учасникам було презентовано петриківський розпис і козацькі пісні як елементи нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО Дніпропетровщини, зокрема виступив фольклорний ансамбль «Калита», на заході акцентовано увагу на важливості та необхідності підтримки культурних здобутків нації.

 

 


387