Бінарне заняття з дисципліни «Основи кримінального аналізу» із залученням практичного працівника

Новини університету

У ДДУВС з курсантами 1 курсу було проведене бінарне заняття, на якому був присутній працівник управління кримінального аналізу ГУНП в Дніпропетровській області майор поліції Ігор Авраменко.

Під час заняття розглянуто актуальні питання роботи аналітиків та оперативних працівників з відкритими джерелами інформації з використанням технік та методик OSINT (розвідки на основі аналізу відкритих джерел) для виявлення можливих фактів правопорушень. Акцентовано увагу на специфіці роботи з системою відеоспостереження «Безпечне місто».

Окремо зауважено на можливостях використання спеціалізованого аналітичного програмного забезпечення IBM i2 Analyst’s Notebook, яке дозволяє максимально ефективно використовувати величезні обсяги інформації та швидко зіставляти, аналізувати і наочно представляти дані з різних джерел, а також на інших актуальних і дієвих аналітичних засобах, що допомагають виявляти, передбачати, запобігати і припиняти злочинну діяльність.

Заняття проведено з метою консолідації зусиль науково-педагогічних працівників кафедри оперативно-розшукової діяльності та працівників підрозділів Національної поліції, спрямованих на підвищення рівня підготовки здобувачів вищої освіти у закладах освіти із специфічними умовами навчання, що належать до сфери управління МВС.

 

 


304