«Головне зараз – зберегти Україну»: курсанти ДДУВС переглянули «Щоденник Монастирського»

Новини університету

З метою національно-патріотичного виховання курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ переглянули документальну стрічку, присвячену ексголові МВС Денису Монастирському. Прем’єра фільму відбулася 17 листопада 2023 року в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини».

В основі сюжету – відеощоденник Монастирського з перших днів повномасштабного вторгнення. Спогадами про ексміністра у фільмі діляться його колеги, друзі, дружина, Президент України Володимир Зеленський.

У фільмі розкривається діяльність Дениса Монастирського: його робота від початку повномасштабного вторгнення вибудовується таким чином, щоб мати безпосередній зв’язок з передовою, а дії ворога він впевнено оцінив як геноцид українського народу, адже бачив наслідки у деокупованих Бучі, Гостомелі, Ірпені та Бородянці.

Окрему увагу у фільмі приділено комунікації з рятувальниками та поліцією: ексміністр особисто відвідував місця ракетних обстрілів.

Курсанти ДДУВС оцінили фільм-портрет як глибокий та проникливий, кажуть, слова ексміністра про нашу Перемогу – дуже переконливі, його настанова «Головне зараз – зберегти Україну» розуміється без додаткових пояснень.

Денис Монастирський загинув у січні 2023 року внаслідок авіакатастрофи у Броварах.

 

 


145