Факультатив «Психологічні особливості дітей різного віку, які необхідно враховувати під час проведення опитування»

Новини університету

Для курсантів ДДУВС проведено факультативне заняття щодо особливостей спілкування, опитування та проведення допиту дітей. Захід організовано кафедрою кримінального процесу та стратегічних розслідувань.

У рамках заняття курсантам доведено психологічні особливості різних вікових категорій, які варто враховувати поліцейським при контакті з дитиною – будь-то дитина-свідок, дитина-постраждалий або ж дитина, що вчинила правопорушення. Наприклад, для малюків 3-6 років ефективною стане комунікація із використанням елементів гри: так малюку буде легше відтворити сюжети та події, що відбулися.

Курсанти відпрацювали, як формулювати запитання для молодшого шкільного віку (6-10 років), підлітків (11-15 років) та юнацтва (15-18 років). Опановували психологічні техніки налагодження взаємодії, фіксацію показань дитини.

Доцентка кафедри Аліна Гаркуша підкреслює: психологія допиту є важливим аспектом підготовки майбутніх поліцейських. Адже діти – вразлива категорія, яка потребує особливого підходу та підтримки з боку правоохоронних органів.

 

 


241