Курсанти ДДУВС ознайомилися з системою «Custody records»

Новини університету

У рамках відрядження курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ завітали до відділення поліції №1 Чернівецького районного управління поліції ГУНП в Чернівецькій області. Тут майбутнім правоохоронцям продемонстрували можливості новозапочаткованої системи «Custody records».

Інспектори з дотримання прав людини розповіли курсантам історію створення та мету діяльності системи, наочно показали її роботу. Завданням «Custody records» є запобігання незаконному затриманню осіб, а також їхній захист від неналежного поводження з боку поліцейських.

«Процес впровадження системи у діяльність НПУ розпочався з грудня 2017 року. З одного боку, вона гарантує дотримання прав затриманих осіб, з іншого – унеможливлює безпідставні звинувачення поліцейських у неправомірних діях», – зазначає курсантка факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності ДДУВС Олександра Коваленко.

«Custody records» передбачає безперервну «розумну» відеофіксацію з уникненням мертвих зон, створення спеціальної бази даних про облік дій щодо затриманих, а також впровадження посади інспектора з дотримання прав людини.

Курсанти відвідали екскурсію шелтером «Місто Добра» (Чернівецька область), де ознайомилися з роботою комплексу надання соціальних послуг та притулку мамам з дітьми, що потрапили у складну життєву ситуацію або стали жертвами домашнього насилля.

 

 


244