Представники ДДУВС – учасники навчальної програми щодо іноваційних методик проведення допитів

Новини університету

Викладачі ДДУВС взяли участь у навчальній програмі «Процесуальне інтерв’ю. Basic для викладачів вищої освіти». Захід організовано громадською організацією JustGroup за підтримки проєкту «Сприяння безпеці людей в Україні шляхом реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною», що фінансується Урядом Японії та впроваджується UNDP Ukraine / ПРООН в Україні.

Протягом трьох днів понад 20 викладачів кримінально-правових дисциплін з різних закладів вищої освіти вивчали принципи процесуального інтерв’ю – інноваційну методику допиту. Вони практикувалися у набутих навичках під менторством досвідчених тренерів: прокурорів, детективів НАБУ та викладачів закладів вищої освіти.

Одним із тренерів виступила професорка кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань ДДУВС Вікторія Рогальська. Вона є національною експерткою впровадження методики процесуального інтерв’ю в діяльність органів досудового розслідування.

За словами Вікторії Рогальської, ДДУВС вже давно виступає постійно діючою платформою для експертних обговорень впровадження цієї інноваційної методики проведення допитів, а здобувачі вищої освіти мають можливість практикувати її застосування на навчальних заняттях.

 

 


188