Курсантка ДДУВС затримала правопорушника

Новини університету

Курсантка Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ затримала чоловіка, що намагався викрасти планшет із магазину великої торгівельної мережі. Інцидент стався ввечері 24 листопада неподалік залізничного вокзалу Дніпра.

Чоловік, який знаходився у стані алкогольного спʼяніння, шляхом вільного доступу заволодів планшетом з вітрини. Курсантка ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Ганна Чернєцова помітила його під час втечі: правопорушника вже переслідував співробітник магазину.

Завдяки миттєвій реакції та прийомам рукопашного бою, опанованим під час навчання, курсантці вдалося затримати чоловіка. Ганна викликала наряд поліції та після приїзду слідчо-оперативної групи передала затриманого правоохоронцям та надала показання у якості свідка.

«Страшно не було. Я побачила ситуацію і одразу вирішила діяти, не змогла залишитися осторонь. Дуже допомогли знання з університету: що робити, куди телефонувати, як поводитись із затриманою особою. Звісно, трохи допоміг співробітник магазину – адже я дівчина, а правопорушник під два метри зростом», – розповідає курсантка.

Під час події Ганна залишалася спокійною та ввічливою. Вона переконана: толерантне ставлення до затриманого є обов’язковим з боку працівника поліції.

Правоохоронці, які прибули на місце події, відзначили миттєву реакцію та свідомі дії курсантки, завдяки яким чоловік не зміг залишити місце правопорушення. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 186 Кримінального кодексу України.

 

 


249