«Партнерство Біарріц»: для студентів ДДУВС проведено тематичну лекцію

Новини університету

Наприкінці 2019 року Україна стала офіційною учасницею «Партнерства Біарріц» – міжнародної ініціативи рівних прав і можливостей для всіх. З метою інформування студентів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ щодо важливості даної ініціативи було проведено тематичну лекцію.

Лектором виступив доцент кафедри міжнародних відносин та соціально-гуманітарних дисциплін Олег Левін. Здобувачі відзначають: тема гендерної рівності потребує особливої уваги з боку молоді, адже попереду суттєва робота над створенням рівних можливостей для всіх українців – незалежно від статі.

Здобувачі ННІ права та іноваційної освіти дізналися про історію створення проєкту, ключові напрямки його діяльності, а також нові зобов’язання, які взято українським урядом на законодавчому та нормативному рівнях у рамках партнерства.

Так, у межах ініціативи Україна розбудовує п’ять сфер: розвиток безбар’єрного публічного простору, навчання дітей принципам рівності, запобігання насильству, зменшення розриву в оплаті праці жінок і чоловіків, створення більших можливостей для чоловіків піклуватися про дітей.

Приєднання України до міжнародного «Партнерства Біарріц» – це важливий крок для України на шляху до встановлення рівності у широкому розумінні – незалежно від статі, віку, культурних, фізичних чи ментальних відмінностей.

 

 


206