Курсанти ДДУВС переглянули стрічку про юного маріупольця

Новини університету

У рамках національно-патріотичного виховання курсанти  ДДУВС продовжують переглядати патріотичні фільми. Цього разу обрали стрічку про маленького героя з Маріуполя – під назвою «Юрик. Дорога, не торкаючись землі».

Двосерійний телефільм українського виробництва є однією з перших спроб показати події повномасштабного вторгнення у кінематографі. У центрі сюжету – 11-річний хлопець, який рятується з окупованого росіянами Маріуполя. Його тато, дідусь і сестричка загинули, а мати залишається у підвалі міста, аби доглядати за старенькою бабусею.

Прототипом головного героя став запоріжець Хасан, який самостійно евакуювався до Словаччини, маючи при собі лише номер телефону місцевих родичів. Курсантів дуже вразила історія: кажуть, фільм допоміг у повному обсязі зрозуміти, які жахіття приховує за собою війна.

«Перегляд таких фільмів не лише піднімає патріотичний дух серед курсантів. Для нас це неабияка мотивація навчатись, аби у майбутньому професійно виконувати свої обов’язки, з честю захищати права та свободи громадян України», – відзначають курсанти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції.

 

 


159