Тактична медицина для здобувачів ДДУВС

Новини університету

Для студентів Навчально-наукового інституту права та інноваційної освіти проведено заняття з тактичної медицини. Здобувачі засвоювали стартові теоретичні знання, практичні прийоми та навички з надання домедичної допомоги в обсязі само- і взаємодопомоги.

Доцент кафедри ТСП ДДУВС Станіслава Миронюк зазначає: «Ранній початок медичної допомоги є фактором, який значно покращує шанси на виживання та відновлення функцій у пораненого. Тому існує поняття «золотої години» – час після поранення, протягом якого повинно розпочатись надання кваліфікованої медичної допомоги».

В ході заняття акцентовано, що пошкодження, які виникають у сучасних умовах, в тому числі в місті, наприклад, під час ракетного удару, значно обмежують час надання домедичної допомоги, отже тактична медицина – складова індивідуальної підготовки кожного українця.

Поліцейські повинні вміти вирізняти небезпечні фактори, що загрожують постраждалому, вміти розпізнавати види ран, їх характерні ознаки, різновиди кровотеч тощо. Тому такі заняття відіграють значну роль у практичній підготовці майбутніх поліцейських.

 

 


250