Безпека дитини у глобалізованому світі: міжнародний круглий стіл у ДДУВС

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшло засідання круглого столу «Безпека дитини у глобалізованому світі: правові, медико-психологічні та технічні аспекти». Учасники обговорили актуальні питання в рамках акції «16 днів без насильства».

Захід відбувся в очно-дистанційному форматі. Перед його початком ректор ДДУВС Олександр Моргунов зустрівся з волонтеркою, громадською діячкою, координаторкою програми з міжнародного волонтерства VIS (Італія) Валерією Греппі. Вони обговорили питання щодо інтегрованої медичної та матеріально-технічної підтримки дітей, постраждалих від збройної агресії рф. Під час зустрічі сторони досягли домовленостей щодо співпраці у цій сфері.

Міжнародний круглий стіл відкрив проректор ДДУВС Ігор Луговий. Він підкреслив, що в умовах війни найуразливішою категорією населення є діти, яких у післявоєнний період потрібно буде адаптувати до нормального життя. Саме на розв’язання актуальних питань щодо безпеки дітей в умовах війни і спрямований цей захід.

Модераторка заходу, доцентка кафедри кримінально-правових дисциплін ДДУВС Ганна Кириченко, презентувала особливості державно-приватної взаємодії у питаннях забезпечення безпеки дітей в умовах збройного конфлікту.

Особливу дискусію викликав виступ завідувача реанімаційного відділення Регіонального медичного центру родинного здоров’я Сергія Єгорова. Він доповів про результати роботи лікарів з надання допомоги дітям, які постраждали від війни.

У режимі онлайн до участі долучилися представники Італії, Польщі, Ізраїлю та Нідерландів. Провідний експерт Асоціації рідкісних дитячих захворювань Ізраїлю Ейтан Шей розповів про досвід своєї країни у забезпеченні прав і свобод дітей з особливими освітніми та медичними потребами в умовах війни.

Представниця Варшавського університету соціальних та гуманітарних наук Домініка Куна розповіла про правовий вимір дитини як учасника сімейних відносин.

За результатами дискусій прийнято резолюцію про особливості взаємодії державних органів та громадських організацій у забезпеченні прав дітей, в тому числі з особливими освітніми потребами. Документ буде надіслано представникам органів державної влади, місцевого самоврядування та громадських організацій.

 

 


215