У ДДУВС відбувся просвітницько-профорієнтаційний онлайн-захід «Булінг: профілактика та протидія»

Новини університету

Захід проведено в онлайн-форматі для школярів м. Нікополь в рамках всеукраїнської акції «16 днів проти насилля». До лекції приєдналися понад 100 учнів 9-11 класів.

Доповідачами виступили викладачка кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності ДДУВС старший лейтенант поліції Каріна Пісоцька, а також начальник відділу ювенальної превенції УПД ГУНП у Дніпропетровській області майор поліції Вікторія Гаркач. На зустрічі за школярами також спілкувалась начальник відділу довузівської підготовки, профорієнтаційної роботи та сприяння працевлаштування випускників Влада Літошко.

Спікери наголосили, що тема булінгу надзвичайно актуальна: внаслідок цькування може бути заподіяна шкода психічному чи фізичному здоров’ю потерпілого. До того ж – булінг може здійснюватись також із застосуванням засобів електронних комунікацій, тож, вірогідність стикнутися з явищем за умови розповсюдження інтернет-комунікацій – висока (за оцінками, 67% дітей в Україні у віці від 11 до 17 років стикалися з проблемою булінгу, 24% дітей стали жертвами булінгу).

Під час зустрічі розібрали алгоритм дій, якщо дитина стала жертвою шкільного булінгу, а також питання адміністративної відповідальності кривдників.

Наприкінці заходу учням були доведені умови вступу до ДДУВС.

 

 


236