Практичне заняття: курсанти ДДУВС відвідали установу виконання покарань

Новини університету

Для курсантів ДДУВС організували відвідування «Дніпровської установи виконання покарань № 4». Захід організовано з метою поліпшення практичної складової освітнього процесу та поглиблення теоретичних знань.

Про призначення установи та її діяльність курсантам Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ розповів начальник устанои Віктор Єрмаченко. За його словами, тут перебувають особи, стосовно яких обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, особи, що відбувають покарання за нетяжкі злочини, а також ті, що засуджені до довічного ув’язнення.

Курсанти особисто оглянули територію Дніпропетровської установи покарань № 4, камерні блоки, камери, слідчі кімнати, кімнати для побачень та прогулянковий дворик.

Також здобувачам вищої освіти продемонстрований порядок проведення обшуку спеціалізованого автомобіля з конвоювання засуджених з залученням кінологічної служби та оперативного працівника з використанням електричного детектору, що виявляє серцебиття живої істоти в місцях, недоступних для візуального спостереження.

Відвідування закладу було організовано у рамках дисциплін «Кримінальний процес», «Досудове розслідування», «Складання процесуальних документів на стадії досудового розслідування».

 

 


702