Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні інформаційні технології в діяльності Національної поліції України»

Новини університету

Учасниками науково-практичного заходу у ДДУВС стали понад 100 осіб, серед яких – науковці, практичні працівники та здобувачі вищої освіти.

Відкрив захід та привітав учасників проректор ДДУВС Ігор Луговий. Він наголосив, що питання ефективного забезпечення національної безпеки полягає у застосуванні інформаційних технологій, які призначено для уникнення, запобігання та протидії злочинності в державі.

«Зростання комп’ютерної злочинності та інформаційної агресії вимагає розроблення якісно нових підходів до підготовки фахівців, ефективного застосування інформаційних технологій на різних напрямах оперативно-розшукової, слідчої, службової діяльності», – відзначив проректор.

Учасники обговорили питання міжнародної взаємодії у боротьбі з кіберзлочинністю, заходи протидії загрозам інформаційного простору в умовах воєнного стану. Детально зупинилися на злочинах з використанням криптовалюти, а також засобах попередження економічної злочинності в мережі «Інтернет».

Центральними темами стали підготовка фахівців у галузі інформаційних технологій для органів НПУ, а також інформаційна безпека під час воєнного стану в Україні.

До дискусії приєдналися: Управління протидії кіберзлочинам у Дніпропетровській області Департаменту кіберполіції НПУ (м. Дніпро); Управління СБУ в Івано-Франківській області (м. Івано-Франківськ); Харківський національний університет внутрішніх справ (м. Харків); Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ (м. Дніпро); Донецький державний університет внутрішніх справ (м. Кропивницький); Одеський державний університет внутрішніх справ (м. Одеса); Університет Короля Данила (м. Івано-Франківськ); Університет митної справи та фінансів (м. Дніпро); Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»; ГО «Асоціація «МЕТАВСЕСВІТ УКРАЇНА»; Державний університет «Київський авіаційний інститут».

Конференція організована кафедрою економічної та інформаційної безпеки ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції і кафедрою інформаційних технологій ННІ права та інноваційної освіти.

За результатами проведення заходу учасниками схвалено відповідні рекомендації.

 

 


372