Cистемне покращення захисту прав ВПО: візит благодійного фонду Stabilization Support Services

Наукові та науково-практичні заходи ДДУВС з питань гендерної політики, Новини університету

Проєкт Stabilization Support Services виник як відповідь на перевантаження системи соціального захисту внаслідок повномасштабного вторгнення. Представниці фонду зустрілися зі здобувачами та працівниками ДДУВС з числа внутрішньо переміщених осіб з метою роз’яснення нагальних питань.

Участь у заході взяли помічник ректора Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ з гендерних питань Лариса Наливайко, старший науковий співробітник Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем правового статусу внутрішньо переміщених осіб та забезпечення гендерної рівності Цагік Оганісян та директор юридичної клініки «Істина» ДДУВС Валентина Петрушевська.

Представниця фонду Тетяна Мамчич розповіла про актуальні для внутрішньо переміщених осіб питання, висвітливши теми поновлення документів, відшкодування за пошкоджене або зруйноване житло тощо. Спеціалісти зазначили, що представники ДДУВС з числа внутрішньо переміщених осіб зможуть отримати консультативну та юридичну допомогу завдяки роботі проєкту Stabilization Support Services: «Ми активно проводимо освітні вебінари та тренінги, адвокатуємо права ВПО й консультуємо їх. Впевнені, регулярна консультативна та інформаційна підтримка дає змогу системно покращувати захист прав ВПО».

Керівництво ДДУВС та представники благодійного фонду націлені докладати спільних зусиль та продовжувати реалізацію проєкту, ціль якого – допомога у подоланні наслідків воєнних дій та окупації внутрішньо переміщеними особами.

Захід організовано відділенням виховної, соціально-гумантарної та культурно-масової роботи ДДУВС за підтримки Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

 

 


236