Бінарне заняття для курсантів ДДУВС на базі ізолятора тимчасового тримання

Новини університету

У межах вивчення дисциплін «Кримінальний процес» та «Досудове розслідування» для здобувачів вищої освіти ДДУВС професором кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань Оленою Солдатенко проведено бінарне заняття на базі ізолятора тимчасового тримання №1 ГУНП у Дніпропетровській області.

Начальник ІТТ майор поліції Віталій Водолазський розповів здобувачам про призначення установи та особливості її діяльності в умовах воєнного стану. Курсанти поглибили свої знання щодо підстав та процесуального порядку затримання осіб, особисто оглянули територію ІТТ, чергову частину, камерний блок, камери, слідчі кімнати, кімнати для побачень та прогулянковий дворик.
Окрему увагу зосередили на ознайомленні із системою «Custody records» та повноваженнях інспекторів з дотримання прав людини.

«Система відеонагляду та електронної фіксації дозволяє не лише ефективно забезпечувати права доставлених та затриманих до підрозділу поліції, але й спрямована на захист співробітників поліції, які проводять процесуальні дії до поміщення цієї особи в ізолятор тимчасового тримання», – зазначила Олена Солдатенко.

 

 


253