Курсанти університету – призери Всеукраїнського конкурсу з проведення слідчих (розшукових) дій

Новини університету

Команда ДДУВС «Вартові Немезіди» виборола срібло у Всеукраїнському конкурсі слідчих дій імені Ґанса Ґросса, що проводився Юридичним факультетом Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича спільно з Чернівецьким НДЕКЦ МВС України та Elsa Chernivtsi.

У конкурсі взяла участь 21 команда майбутніх правників із ЗВО різних регіонів України. ДДУВС представляли курсанти Артем Руденко, Олександра Коваленко, Вікторія Зейкан та Катерина Гунько.

У першому турі конкурсу в режимі онлайн команди демонстрували свої знання з кримінального процесу та криміналістики. З 21 команди до другого туру відібрано 6 команд-фіналістів, яких було запрошено до Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Суддями фіналу стали представники органів досудового розслідування Національної поліції України, Бюро економічної безпеки, судді, а також експерти МВС України.

Другий тур конкурсу складався з двох раундів, завданнями яких було проведення процесуальних дій таких як огляд, обшук, затримання; підготовка відповідних процесуальних документів та здійснення тимчасового вилучення майна. За підсумками конкурсу команда ДДУВС виборола 2 місце та отримала призи від суддів та організаторів.

Завдяки участі у конкурсі курсанти ДДУВС мали змогу продемонструвати знання та практичні навички з кримінального процесу і криміналістики, набуті під час навчання, спробувати себе у різних процесуальних ролях (слідчого, оперативного працівника, прокурора, спеціаліста) й гідно представити ДДУВС у боротьбі з іншими учасниками з різних навчальних закладів України.

 

 


244