Кібербезпека та кібергігієна: бінарне заняття для студентів ДДУВС

Новини університету

Практичне заняття проведено для здобувачів вищої освіти освітньої програми «Право» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.

В межах вивчення дисципліни «Інформаційні технології» відбулося залучення практика, нотаріуса к.ю.н. Марини Черниш – студенти дізналися про основи кібербезпеки та кібергігієни та розглянули правила безпечної поведінки у кіберпросторі.

Практик поділилася досвідом роботи із різними інформаційними базами даних та реєстрами, з якими працюють нотаріуси та представники Міністерства юстиції України. Наведено приклади протидії кібератакам на об’єкти критичної інфраструктури України.

Студенти мали можливість поставити питання: особливу зацікавленість викликали правила поведінки при спробах фішінгу та поради щодо недопущення випадків крадіжки персональних даних, паролів при користуванні соціальними мережами та месенджерами.

Зважаючи на актуальність теми серед здобувачів, заняття із кібербезпеки та кібергігієни у ДДУВС матимуть систематичний характер та проводитимуться у форматі факультативних занять із залученням фахівців галузі.

 

 


269