У ДДУВС обговорили розвиток приватно-правових відносин

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшла ІІ Всеукраїнська конференція «Сучасні тенденції розвитку приватно-правових відносин в умовах євроінтеграційних процесів». Захід організовано кафедрою цивільно-правових дисциплін ННІ права та інноваційної освіти.

Від імені керівництва Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ учасників привітав проректор Ігор Луговий. Він зазначив, що питання проблем розвитку приватного права в Україні є актуальними в сучасних умовах євроінтеграційних процесів та сучасних тенденцій розвитку міжнародного приватного права та права Європейського Союзу.

Пошук шляхів ефективного вирішення проблем формування і розвитку приватно-правових відносин в умовах євроінтеграційних процесів має здійснюватися за допомогою їх ґрунтовного наукового аналізу, цілеспрямованої діяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, закладів освіти, організацій громадянського суспільства, що дозволить посилити національну безпеку та протидіяти впливам держави-агресора в інформаційній, освітній, культурній сферах України.

У дискусії взяли участь: голова Запорізького окружного адміністративного суду Олег Прудивус; проректор з науково-освітньої роботи Академії Державної пенітенціарної служби В’ячеслав Пузирний; проректор Вищого навчального приватного закладу «Дніпровський гуманітарний університет» Тетяна Лежнева; завідувач кафедри трудового та господарського права Харківського національного університету внутрішніх справ Костянтин Мельник; суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Ірина Верба; юрист приватної практики Інна Власенко; приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Юлія Солошенко; суддя Жовтневого районного суду Кривого Рогу Михайло Зімін та інші.

На базі розглянутих на конференції питань будуть вироблені науково-практичні рекомендації для вдосконалення нормативно-правової бази.

 

 


262