Національне питання: курсанти ДДУВС відвідали Музей спротиву Голодомору

Новини університету

Метою заходу стало увічнення і вшанування пам’яті жертв Голодомору та поглиблення знань щодо історії та випробувань, що випали на долю українського народу.

У Музеї спротиву Голодомору представлені три експозиції. Перша присвячена історичним подіям, які передували Голодомору. Друга – безпосередньо геноциду в Україні та у Дніпропетровській області. Третя експозиція присвячена життю українців після того періоду.

Курсанти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів національної поліції після лекції та перегляду фільму «Червоне намисто», який розповідає історію 7-річної Антоніни та недитяче випробування голодом у 1932–1933 роках, поділились враженнями та думками. Кажуть: картина спонукає до розуміння межі між життям і смертю, а це близько до військових реалій сьогодення.

Проведення таких заходів для курсантів ДДУВС є частиною національно-патріотичного виховання та елементом вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні; заходи спрямовані на виховання поваги до історичного минулого, до людей, які пережили трагічні сторінки в історії українського народу.

 

 


162