Проректор ДДУВС Ігор Луговий взяв участь у ІІ міжнародній науково-практичній конференції «Сектор безпеки і оборони України на захисті національних інтересів: актуальні проблеми та завдання в умовах воєнного стану».

Новини університету

Конференція відбулась 23 листопада 2023 року на базі Національної академії державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

Співорганізаторами заходу виступили Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, Національна академія внутрішніх справ, Донецький державний університет внутрішніх справ, Національна академія Національної гвардії України, Національний університет оборони України та інші заклади вищої освіти.

Відкрив конференцію ректор Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, кандидат педагогічних наук, доцент, генерал-майор Олександр Луцький.

З вітальним словом до учасників звернулась Державний секретар Міністерства внутрішніх справ України, заслужений діяч науки і техніки України, доктор педагогічних наук, професор Інна ЯЩУК, яка відзначила першочергову роль прикордонників у відсічі збройній агресії російської федерації та наголосила на актуальності проведення таких науково-практичних заходів в період воєнного стану.

Від Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ з вітальним словом виступив проректор університету, кандидат юридичних наук, доцент, полковник поліції Ігор Луговий, який від імені ректора університету висловив слова вдячності керівництву та колективу Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького за плідну співпрацю та можливість взяти участь як співорганізатора конференції.

Ігор Луговий відзначив, що проведення такої фундаментальної дискусії дозволить комплексно оцінити стан та перспективи розвитку сектору безпеки та оборони, надасть поштовх плідним ініціативам щодо удосконалення законодавства, напрацювання механізмів захисту прав і свобод людини в умовах національних і глобальних безпекових викликів та виокремлення напрямів державної політики України в поствоєнний період.

Під час науково-практичного заходу учасниками були обговорені актуальні питання щодо правових аспектів діяльності складових сектору безпеки і оборони України, обороноздатності України в умовах протидії збройній агресії російської федерації, інформаційної безпеки та кібербезпеки, освіти та професійної підготовки фахівців у секторі безпеки і оборони України, морально-психологічного забезпечення складових сектору безпеки і оборони України.

За результатами дискусій суб’єктами міжнародної безпеки, сектору безпеки та оборони України були ухвалені відповідні рекомендації щодо механізмів об’єднання зусиль у формуванні безпекового середовища в сучасних умовах.

 

 


379