Процесуальні та криміналістичні особливості здійснення досудового розслідування окремих кримінальних правопорушень: бінарні заняття для курсантів ДДУВС

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ розпочався цикл бінарних лекційних занять для курсантів 4 курсу ННІППФПНП університету з помічником начальника ГУНП в Дніпропетровській області полковником поліції Інною Власовою.

Майбутні слідчі дізналися про процесуальні та криміналістичні особливості здійснення досудового розслідування окремих кримінальних правопорушень, зокрема, умисних вбивств.

Спікеркою було зосереджено увагу курсантів на особливостях та проблемних аспектах проведення окремих слідчих (розшукових) дій та застосування заходів забезпечення кримінального провадження під час розслідування зазначених злочинів слідчими Національної поліції України.

Курсанти мали змогу також дізнатися і про особливості досудового розслідування воєнних злочинів, передбачених ст.ст. 110, 111 та 438 КК України в умовах воєнного стану.

Такі заняття є вкрай важливими для курсантів випускних курсів, які вже через декілька місяців будуть самостійно застосовувати отриманні знання під час розслідування кримінальних правопорушень в органах досудового розслідування Національної поліції України – зазначають викладачі кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань ДДУВС.

 

 


175