Електронне декларування: в ДДУВС триває цикл лекцій для курсантів

Інформаційно-комунікаційні заходи з питань запобігання корупції, Новини університету

З метою роз’яснення основних положень Закону про відновлення декларування та зміни, які відбулися в системі декларування після його ухвалення, з курсантами 1-4 курсів уповноваженим з антикорупційної діяльності ДДУВС були проведені відповідні навчання.

В ході навчань курсанти ознайомилися з типами декларацій (щорічна, кандидата на посаду, декларація при звільненні), розділами декларування, розглянули варіанти отримання електронного цифрового підпису та електронної довідки про витрати та доходи, обговорили категорій декларантів, обов’язок подання декларацій яким відтерміновано.

Руслан Лупир зазначає, що 12 жовтня 2023 року набрав чинності Закон про відновлення декларування, одночасно стартувала й кампанія декларування за 2021-2022 роки, яка триватиме до 31 січня 2024 року.

Відповідно до змін у законі України «Про Національну поліцію» з 1 травня 2022 року курсанти вищих навчальних закладів із специфічними умовами навчання набули статусу суб’єктів, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції».

 

 


389