«16 днів проти насильства»: у ДДУВС провели майстер-класи із самозахисту для жінок

Новини університету

Кафедра фізичного виховання та тактико-спеціальної підготовки регулярно проводить заходи, в яких навчає протидіяти насильству за гендерними ознаками.

Викладачами кафедри проведено низку заходів у формі майстер-класів, де розглянуто ситуаційні завдання, що можуть виникнути на вулиці, показано прийоми самозахисту та способи використання підручних засобів при самообороні (сумки, рюкзак, ключі тощо), як тримати безпечну дистанцію та контролювати ситуацію.

На майстер-класі групи опановують техніку ударів кулаком, ногами та ліктями, звільнення від захватів спереду та ззаду. Учасники отримують практичний досвід та впевненість у своїх силах.

Завідувачка кафедри Ірина Скрипченко зазначає: «Сучасна молодь повинна мати розуміння та обізнаність про всі форми насильства у суспільстві, адже насильству немає виправдання. Наше завдання намагатися створити в регіоні соціальний простір, вільний від насильства».

Проблема гендерно зумовленого насильства лишається в центрі уваги державної політики й в період війни. У ДДУВС питанням гендерного насильства приділяється значна увага в освітньому процесі. Значна увага надається помічницею ректора з гендерних питань Ларисою Наливайко проведенню просвітницької роботи з цих питань.

 

 


183